Bland kanaler och gröna ostar – här tipsen för en perfekt familjehelg i Amsterdam

Amsterdam
 

Med fyra killar i olika åldrar och med olika intressen är semesterekvationen i vår familj inte helt lätt att få till. Att dessutom också barnens far och jag ofta inte har samma önskningar, gör det hela ännu klurigare.

Number of characters: 7 664

Foto: Åsa Fridman

Så vad gör vi? Jo vi delar på oss! Ja, inte alltid, och inte alla semestrar, men ibland. Tro nu för guds skull inte att jag är en sådan där superrelaxad, cool morsa, som tycker att resa själv med barn, det är väl ingen big deal. Inget kunde vara mer fel. Jag oroar mig, nojar, tjatar, kollar reseintyg, biljetter och boende tusentalsgånger. Men jag ger mig iväg! Och konstaterar varje gång att jag faktiskt fixar det.

Den här gången blev resultatet av våra olika önskningar att mannen och äldste sonen drog till Alperna för att åka skidor, medan jag och övriga tre reste till Amsterdam – ett perfekt resmål av flera anledningar. Nummer ett: flygtiden är bara en timme och fyrtio minuter, och det går flera flyg per dag. Bokar man tidigt kan det dessutom bli riktigt billigt. Nummer två: staden är lagom stor för att det mesta av intresse nås till fots – mina barn må ha sina brister (och de har de!) men de är duktigt drillade på att promenera utan att protestera. Fördel nummer tre: Amsterdamborna är duktiga på engelska. Fördel fyra: förutom det att bara befinna sig i den här dockskåpsstaden är en upplevelse i sig, så finns det massor att göra. Oavsett barnens ålder.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in