Vivi Wallin och Louise Edlund Winblad: “Sänk ribban mammor”

läs reportaget om Vivi Wallin och Louise Edlund Winblad
 

Gazzine träffade Vivi Wallin och Louise Edlund Winblad - två av Sveriges roligaste mammor som gör vad de kan för att sänka ribban inför föräldralivet. 

Number of characters: 11 708

Foto: Camilla Lindqvist

Hår & make: Mia Högfeldt

Stylist: Nora Dükler

Varje vecka får Vivi Wallin och Louise Edlund Winblad en halv miljon svenska mammor att skratta åt tillkortakommanden och vedermödor i mammalivet. Vivi är kanske mest känd via sitt instakonto Mammasanningar och Louise delar med sig via kontot hejhejvardag. Men de både poddar, bloggar och gör massa annat också. 

– Man kan säga att jag har ett eget litet mediehus, säger Vivi och frågar Louise vilken typ av mjölk hon vill ha till kaffet, när vi träffar dem hemma hos Vivi på Södermalm i Stockholm. 

Det blir havremjölk och vi sätter oss vid köksbordet där Vivi har bullat upp med både kakor och choklad. På golvet leker hundvalpen Kjelle som är en maltipoo och ser ut som en liten dunboll. Täckpapp ligger över golvplankorna men Vivi är inte alls bekymrad över att det om bara ett par dagar ska ske en fotografering här för boom. Det får se ut som det gör. Och att visa upp en osminkad bild av sitt liv är inte bara ett tillfälligt val utan hela drivkraften till både Mammasanningar och Hejhejvardag.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in