Så kan babymassage ge ökat välbefinnande för dig och din bebis

 

Att ge sin lilla bebis massage väcker inte bara ömsesidigt välbehag. Den kärleksfulla beröringen stärker också anknytningen och gör dig som förälder mer lyhörd inför ditt barns kroppsspråk och signaler.

Number of characters: 5 725

En efter en droppar de nyblivna mammorna och deras små telningar in. Någon snusar gott i sin vagn, en annan skriker förtvivlat efter mat och blir snabbt ammad. Ytterligare ett par mer eller mindre nyfödda småttingar ser sig nyfiket och vaket omkring, som om de förstår att en mysig stund med mamma och ett gäng jämngamla ”kompisar” väntar.

Vi befinner oss på Öppna Förskolan Stureby i södra Stockholm där instruktören, tillika förskoleläraren Ulrika Calissendorff strax ska hålla andra kursomgången i babymassage för den lilla gruppen. Rummet är väl förberett med behaglig naken-bebis-vänlig temperatur och dämpad belysning. I bakgrunden spelas stämningsfull musik, som är lätt att nynna med i och på golvet har hon placerat ut varsin skötbädd i en cirkel, med plats för varje mamma mitt emot sitt barn.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in