Så hjälper Babblarna barnens självkänsla

 

De flesta barn älskar att kolla på de sjungande och dansande Babblarna. Förutom att underhålla barnen innehåller musikalerna också flera pedagogiska knep. Knep som du som förälder kan kopiera och använda i ditt föräldraskap.

Number of characters: 4 426

Foto: Anja Callius

My Blomqvist Olsberg har många strängar på sin lyra då hon är producent, regissör, författare, kompositör och artist. De senaste åren har hon producerat och regisserat musikaler med Babblarna. Nu berättar hon om deras dolda pedagogiska budskap.

– Jag har tagit all erfarenhet jag fått av att ha mött publiken i över 35 år och fört det samman med allt bus och tokerier jag har i mig som människa och allt det jag skrivit genom åren för att stärka barns självkänsla, mod och att de är bra precis som de är, säger My.

Som ”en rockkonsert för tvååringar” är hur My själv beskriver sina föreställningar. Och det är självklart barnen som är i fokus. Allra viktigast är det att barnen uppskattar föreställningen och har roligt, men det finns även en pedagogisk sida. Enligt My är det bästa att kunna blanda in pedagogiken utan att barnen märker något.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in