Konst av fiskekrokar blir gigantiska hajar och rockor

 

Genom sin konst öppnar Vincent Mock våra ögon för människans exploatering av fiskar och djur i havet. Det största konstverket är en tolv meter lång valhaj byggd av 40 000 fiskekrokar.

Number of characters: 5 797

Konstprojektet ”Hooked on Life” startade för tolv år sedan och består av ett femtiotal skulpturer av hajar, rockor, jättesköldpaddor och tonfiskar byggda av fiskekrokar. De är främst ett uttryck för den holländske konstnären Vincent Mocks beundran och fascination inför havets megafauna och världens natur och har lockat besökare till utställningar i Amsterdam, New York, Tel Aviv, Lissabon, München, Italien och Sydafrika..

– Jag vill inspirera människor genom att visa dem naturens skönhet. Om de tycker att mina konstverk är vackra, är det för att de levande djuren är vackra, säger Vincent Mock.

De stora fiskekrokarna symboliserar överfiske, handel med fenor och bifångst av utrotningshotade arter. Krokarna köps in från Kina. Vincent Mock berättar att det numera endast undantagsvis tillverkas krokar i den här storleken eftersom tonfisken inte växer till sig.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in