Följ Victorias vandring i Skuleskogen – eller välj din egen stig!

 

Skuleskogens nationalpark ingår i världsarvet Höga Kusten, ett område där havskust möter höga berg och gammal skog med vackra insjöar i ett landskap som saknar motstycke. Till fots får man uppleva storslagna utsikter, spännande geologi, storskog och rikt djurliv i Sveriges högsta kuststräcka.

Number of characters: 4 235
Kronprinsessan Victoria på vandring
Hösten 2018 besökte kronprinsessan Victoria Ångermanland i sina landskapsvandringar. Hon valde då att vandra i Skuleskogens nationalpark. Foto: Bo Wikman

Kanske sitter familjen just nu och planerar en sommarsemester i Sverige och vill ha en naturupplevelse. Höga Kusten har slagit besöksrekord flera år i rad och allt fler väljer att komma till Skuleskogen för att vandra. Man ska dock vara beredd på att det kan bli svårt att hitta parkering, särskild vid södra entrén, när besökstrycket är som störst.

Det finns inga vägar i den 30 kvadratkilometer stora vildmarken, men gott om leder och slingor. Här finns många alternativ för vandrare. Ett exempel är den tur som kronprinsessan Victoria valde under sina landskapsvandringar. Den är cirka 10 kilometer lång och blir en lagom strapats för en dags vandring. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in