På motorcykel runtom Järvsö och Hälsingland

 

Omkring byn och runt om i Hälsinglands landskap finns det riktigt fina och krokiga vägar – perfekta för motorcykel. Vad många inte vet är att de flesta vägar bär till Järvsö och att letar man sig bortom riksväg 83 så hittar du ett riktigt asfalterat och snirkligt paradis för två hjul.

Number of characters: 9 462

När du hör ordet Järvsö gissar jag att du tänker på iskall skidåkning, adrenalinfylld downhillcykling eller en tuff brud i lyxförpackning. Givetvis så har du inte fel, men jag tänkte utmana din världsbild om världsmetropolen Järvsö – häng med!

Vi svänger av in på Kalvstigen som leder vidare mot Delsbo. Och precis som vägen hintar om passerar vi ett och annat nötkreatur på grönbete i hagarna. Det pirrar i hela kroppen. Inte på grund av den mullrande motorn mellan benen eller den kurviga vägen, men för att solen skiner, temperaturen är på behagliga +20 grader och känslan av äventyr gör sig påmind. Även om jag inte är obekant med varken Järvsö eller Hälsingland, efter att gått gymnasiet i Ljusdal och terroriserat magasinets redaktörer i snart 15 år, så är det alltid något speciellt att utforska på motorcykel, oavsett om det är nya eller gamla vägar.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in