Den franske gourmétkockens bästa knep

Philippe Wavrin undervisar i matlagning
 

Den franska kocken Philippe Wavrin håller matlagningskurser i en liten by i Dordogne för den som vill pröva på att laga franska delikatesser från trakten. Vi börjar med att steka ankleverbröst med päron i rödvinsås och gör en valnötskaka på kockens restaurang Auberge Lou Peyrol.

Number of characters: 7 516

Text: Hélène Lundgren

Restaurangen ligger i den lilla byn Saint Marcel du Périgord i sydvästra Frankrike med bara 160 bofasta invånare. Philippe kommer själv från norra Frankrike och var på semester i Dordogne men trivdes så bra på landsbygden att han beslöt sig för att flytta hit.

-Jag har haft den här restaurangen i fyra år nu och skulle säga att jag lagar traditionell mat med en antydan åt det moderna och en önskan att överraska, förklarar Philippe Wavrin.

Philippe Wavrin utanför restaurang Lou Peyrol
Restaurangen ligger i den lilla byn Saint Marcel du Périgord i sydvästra Frankrike Foto: Roger Schederin

Philippe är en klassiskt skolad kock från bland annat Cordon Blue Cookery School i London under sex års tid och han pratar bra engelska vilket underlättar när jag ska följa kockens order. Han är mycket snabb och effektiv så det känns som att arbeta i ett riktigt kök där man får akta sig för att inte störa den stressade kocken. Philippe är mycket noggrann och när äggvitorna ska delas från gulorna lyckas jag få lite äggula i äggvitan så vi får börja om från början.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in