Så blir du framgångsrik enligt forskarna

 

Talang och hårt arbete avgör din prestation, men säger egentligen inte mycket om du kommer bli framgångsrik eller inte. Det beror istället på hur omvärlden uppfattar ditt arbete och om samhället väljer att erkänna dig för din prestation eller inte. Forskarna har undersökt fenomenet och hittat ett mönster för att kunna förutsäga vilka personer som blir framgångsrika – den så kallade vetenskapen bakom framgång.

Number of characters: 3 560
Foto: Unsplash

Vad är det som gör att av tio personer med likvärdiga prestationer blir ändå bara en framgångsrik? När forskarna letade efter svaren upptäckte de att när du når en viss nivå av prestation spelar det inte längre speciellt stor roll om du blir lite bättre på det du gör. Framgång avgörs istället av hur prestationen tas emot.

Forskarna mätte framgång genom att titta på samhällets reaktion på en prestation, så som ett konstverks auktionspris eller en idrottares sponsorintäkter. De analyserade sedan en stor mängd data för att kartlägga karriärvägen för tusentals personer för att hitta vilka mönster som avgjorde om de skulle bli framgångsrika inom sitt område eller inte. De hittade nio faktorer som avgör huruvida en individ kommer bli framgångsrik eller inte. Så, kan vetenskapen hjälpa dig att lyckas?

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in