Inger tog chartern till Mallorca 1964 och blev kvar

Inger Ballinas på stranden i Palma Nova. Bikinin har hon sytt själv.
 

På nyöppnade Joe's hotel på Plaza Gomila i Palma berättar Inger Ballinas, 80 år, om åren då torget var omringat av dansställen som lockade turister och artister från hela världen.   

Number of characters: 7 459

Text: Karolina Kallentoft

Foto: Karolina Kallentoft samt Inger Ballinas privata

Det mallorkinska familjeföretaget Camper har under de senaste decennierna uppfört designhotell i Barcelona och Berlin. Nu återvänder det internationella skoföretaget till Mallorca för att väcka liv i Plaza Gomila. Runt det torget som en gång hade entré till legendariska nattklubben Titos uppförs eller totalrenoveras sju byggnader i starka monokromer.

Längs hela gatan ses flera pågående byggprojekt, men den svarta juvelen på Plaza Gomila står fortfarande orörd, nattklubben Tito’s som slog igen 2021. Nedifrån Paseo Marítimo syns dock byggställningarna på håll, för till sommaren öppnar det gamla nöjespalatset under namnet Lío. Ägaren är Grupo Pasha som sedan länge har flera nöjespalats på bl a Ibiza. Kanske öppnas entrén mot Plaza Gomila som på den gamla goda tiden, då världskändisar festade på Tito’s och gäster i långklänning och kostym släpptes av i limousine. Säkert är att hissen nedifrån Paseo Marítimo kommer finnas kvar, och det kommer finnas en trappa upp till Plaza Gomila för att förena torgen på båda sidor om den nya nattklubben.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in