13 tips för hundens bästa jul

 

Julen är härlig, men kan också vara lite besvärlig för både två- och fyrbenta. Här kommer därför 13 tips för en riktigt mysig och trygg jul för dig och hunden.

Number of characters: 7 676

Juletid är det mycket som är spännande och roligt för din hund. Bäst är förstås att matte och husse är lediga och har mer tid än vanligt till långa härliga promenader, bus i snön och soffmys. Men julen innebär ofta också en hel del förändringar som kan te sig underliga för en hund. Va, ska vi ha ett träd inomhus? Som jag inte får kissa på? Och så många goda dofter… Och spännande paket med snören… Men hjälp, vem är de där konstiga krumma personer som går så konstigt och har massor av vitt hår i ansiktet!? Det är inte så lätt att vara hund i alla lägen, inte hundägare heller, så här kommer 13 tips för en riktigt hundvänlig jul:

1. Håll koll på julmaten

Tyvärr är det en hel del av det vi äter under julen som absolut inte passar hundmagar, i vissa fall kan det vara rent livsfarligt. Några saker att särskilt se upp med är till exempel: Mörk choklad, russin (vörtbröd och glögg), salt skinka och fet svål, revbensspjäll, jäsande degar, saffran, lök (till exempel i hemrullade köttbullar) nötter med skal, godis/tuggummi med xylitol.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in