Krönika: Familjefilmen är det perfekta massförstörelsevapnet

 

Familjefilmernas framgångar går åt ett håll – framåt. Slår rekord på rekord, och det verkar inte finnas något stopp. Se bara på “Dumma mig 4” som sågs av över 150 tusen svenskar under premiärhelgen. Och “Insidan Ut 2”, som redan innan svensk premiär blivit årets mest inkomstbringande film internationellt. 
Förstår du hur många människor som skulle kunna hjärntvättas samtidigt via dessa filmer?

Number of characters: 3 191

Oftast förknippar man ordet massförstörelsevapen med just vapen. Kärnvapen, biologiska vapen och kemiska vapen. Men i grunden är ett massförstörelsevapen en anordning gjord för att skada ett stort antal människor. 

Animerade familjefilmer lockar ofta över 600 000 biobesökare i Sverige. Det är ett stort antal människor. Visst, det är fortfarande stor del av befolkningen som inte drabbas, men det är en riktigt bra början. Och ingen misstänker något fuffens med en färgglad och rolig animation. 

Inte jag i alla fall. Nu är jag kanske inte en rättvis person att jämföra med, då jag köper det mesta jag ser på skärmen som verklighetstroget, och inspireras till att göra allt som karaktärerna gör. Mig behöver de inte ens låtsas att de inte hjärntvättar. 

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in