Ett bortomvärldsligt möte med gurun Shri Brahmrishi Guruvanand Swami

 

Skribenten Lena Brorsson Alminger fick, som en av ytterst få i världen, en intervju med den indiske och helige gurun Shri Brahmrishi Guruvanand Swami.

Number of characters: 12 904

Tågen går från Centralstationen och man säljer ost över disk på Ica. Vardagen och våra liv snurrar runt, runt i sin trygga omloppsbana, men ibland händer det att vi tillfälligt hamnar utanför banan, vi far iväg ut i periferin. Det kan bero på sorg, sjukdom eller ett möte som förändrar synen på livet. Det som tidigare var omöjligt blir möjligt och det som tidigare var osant blir sant.

Allt börjar med att jag skall gå på en föreläsning av Guruji, som gurun i all enkelhet kallas. Det är Sanya Dass Raj från Borås som anordnar hälsomässor och som tagit hit den andlige mannen. Guruji är Sanyas egen guru, men också en hel världs guru, hon försöker förklara.

– I Indien har man en tradition att man skall överlämna sig till en andlig person som stöttar och ger kraft, förklarar Sanya. Det är ett slags lärare som lär ut hur man skall leva sitt liv. Det handlar om mycket enkla recept som vi redan har inom oss.  

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in