5 tips till dig som vill skriva fackbok

Kvinna som skriver på sin laptop
 

Som skrivcoach möter Inger Lundin många som har en särskild expertis som de vill förmedla genom en att skriva en fackbok. Här är råden som hon alltid börjar med att ge.

Number of characters: 3 298

Att skriva fackbok, faktabok, facklitteratur, sakprosa … hur gör man det så att det blir läsvärt och engagerande? Hur skriver man faktatexter som förmedlar kunskap och erfarenheter, och inte bara är fantasihistorier och hitte-på. (I och för sig inte så bara.)

Redan under min tid som förläggare på Libris förlag jobbade jag en hel del med fackböcker, bland annat Maggan Hägglund och Doris Dahlins bästsäljare Drunkna inte i dina känslor och Tomas Sjödins lilla pärla Det händer när du vilar. Men som frilansredaktör för bland annat Natur och Kultur, Norstedts, Liber och Sanoma Utbildning har jag nog jobbat ännu mer med böcker där författare har delat med sig av fakta och erfarenheter. De har handlat om hjärnforskning, sorg, lönebildning, sex, kristen tro, mindfulness, vänskap, kommunikation, ekonomisk frihet, utmattning och allting där emellan.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in