Välkomna hösten med en middag – fixa härligaste höstdukningen

 

Många stirrar sig blinda på trendiga inredningsmagasin och tänker att det krävs en massa nya, dyra prylar och konstnärlighet för att skapa en spännande dukning. Men det behövs bara lite kreativt tänkande för att skapa ett bord som får den enklaste kalops att framstå som en festmåltid.

Number of characters: 5 381

Inventera linneskåpet

Ett bra tips för att överraska gästerna med att allt inte ser ut som det brukar, är att börja med att inventera linneskåpet. Kanske finns där några hemvävda löpare eller mormors gamla spetsdukar? Ett påslakan i någon läcker färg eller den där duken du fick i present en gång, som du aldrig använt? Några tygtabletter som kan läggas mitt på bordet, eller en trave ärvda linnehanddukar som kan fungera som servetter?

Textil skapar automatiskt en ombonad känsla, oavsett om du blandar många färger, kör ton i ton, eller väljer något sobert. Höstfärger – olika toner av gult, orange och brunt – känns extra rätt så här års, och de matchar dessutom mycket som finns i naturen just nu att dekorera med. Men är din största duk i någon helt annan färg går den alltid att göra ”höstmysig” med hjälp av rätt tillbehör. Själv har jag en svart linneduk som jag köpte i något svagt ögonblick, men aldrig använt. Nu tänker jag att den kan bli höstfin med ett mörkt porslin, servetter i orange och en spegel med guldram liggande mitt på bordet, på vilken jag ställer ljus och lägger rönnbärsklasar.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in