Så hittar du din egen inredningsstil – inredarnas 5 bästa tips

Vägg med tavlor och lådhyllor i olika färger
 

Att inreda ett hem är inte lätt och att inreda ett hem med en personlig touch är ännu svårare. Inredningsdesignerna Lovisa Hovstadius och Petra Forsberg, som tillsammans driver inredningsföretaget Lovisualisera, har svaren på hur du kan hitta din egen stil.

Number of characters: 2 067

Foto: Pixabay

1. Vänd dig till secondhandbutikerna. Gå till en välsorterad secondhandbutik för att hitta detaljer i äldre snitt där du lättare kan upptäcka vad du faktiskt gillar utan att bli påverkad av vad som finns i butikerna, som mer speglar vad som är trendigt just nu.

2. Ta hjälp. Utbudet idag är enormt och det är lätt att tappa bort sig själv och sin egna röda tråd i inredningen. Antingen kan du ta hjälp av en utbildad inredare eller någon närstående som kan hjälpa till att pinpointa just din stil.

3. Lär dig knepen och teknikerna. Det finns olika tekniker inom inredning för att få ett lyckat resultat, till exempel knep på hur du kan få ett fönster att se större ut eller takhöjden att upplevas som högre genom att hänga gardinerna på ett visst sätt. Lär dig grundteknikerna – för att sedan medvetet kunna avvika från vissa av dem och sätta en egen prägel.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in