Loppisfynda till trädgården i sommar

 

Stor trädgård eller liten balkong? Oavsett vilket, talar vi om sommarens kanske allra viktigaste rum. Många trädgårdsfynd går att göra på sommarens loppisar och auktioner. Men vad ska man egentligen leta efter?

Number of characters: 2 903

Det är under sommarmånaderna du hittar de unika tillfällena, allt från riktiga ”bonna-auktioner” till idrottsföreningens årliga loppis. Det dyker dessutom upp privata sommarloppisar i var och varannan vägkrok, och många av de vanliga antik- och second hand-affärerna är naturligtvis också öppna. Vilka är då de bästa sakerna att spana efter till trädgården? Jag vill särskilt tipsa om möbler, krukor och spaljéer.

För den med tjock plånbok dyker det upp en hel del gamla fina trädgårdsmöbler så väl på sommarauktionerna som på de stora loppisarna. Men ska du göra fynd när det gäller trä- och gjutjärnsmöbler gäller det att sikta på renoveringsobjekten. Plastmöbler går däremot fortfarande att hitta till vrakpriser, och visst, de är inte världens snyggaste, men de är bekväma och oftast stapelbara. Spraymåla dem i någon kul färg så blir de perfekta att plocka fram till de större trädgårdsfesterna och kombinera med loppisfyndade dukar i matchande färger. Ska man möblera en balkong eller uteplats under tak kan det också vara värt att tänka utanför boxen och kika efter bord, stolar och hyllor som egentligen är för inomhusbruk. Med ett par lager båtlack kan de klara många år ute så länge det inte regnar för mycket direkt på dem.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in