Experten tipsar: Så slipper du råttorna i vinter

 

Slipp ovälkomna råttbesök med experten Thomas Vinnersten Pehrssons tips.  

Number of characters: 3 810

En råtta kan ta sig igenom en öppning stor som en enkrona medan möss kräver en betydligt mindre öppning för att ta sig in. När de väl har kommit in i ditt hus kan gnagarna ställa till med rejäla skador i form av söndergnagda rör, elkablar och fiberkablar. Ja, det är inte konstigt att vi vill slippa besök av möss och råttor i våra hem. 

Thomas Persson Vinnersten jobbar på Anticimex och möter dagligen människor som fått ovälkomna besök av gnagare där hemma. Med tanke på att ett råttpar kan få upp till 1000 ungar på ett år, förutsatt att alla ungarna överlever och hinner reproducera sig, gäller det att bli av med dem så snart som möjligt. Och när temperaturen sjunker är det klokt att se över sitt hem eftersom risken då ökar att gnagarna söker skydd för vintern och lättillgänglig mat,hemma hos dig. 

– Skogsmöss flyttar gärna in i hus och byggnader under vinterhalvåret. De söker helt enkelt skydd för kylan. Råttor däremot lever i människans närhet året om och det är mer tillfälligheter som gör om de också flyttar in. Oftast lockas de av lättillgänglig mat, säger Thomas Persson Vinnersten på Anticimex.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in