Checklista: 7 tips på hur du förbereder trädgården inför vintern

 

Hösten är här och med den även slutet på den mest intensiva trädgårdstiden. Men visst finns det fortfarande saker kvar att göra – speciellt om du vill ha en bra start på våren. Här är landskapsarkitekten Ankie Gustafssons 7 bästa tips.

Number of characters: 3 075

1. Ta vara på den sista skörden. Mycket av det som finns i våra trädgårdar ligger och ruttnar bort trots att det är både gratis, ekologiskt och närproducerat. Gör äppelmos på de sista lite fula äpplena, plocka grönkålen och ta in de sista blommorna från rabatten. Om det känns svårt att hitta tiden går det att betala för att exempelvis göra must av äpplena eller varför inte bjuda över en granne eller släkting som inte har tillgång till samma utbud att plocka på sig.

2. Rengör verktyg och krukor. Töm ur jord och vissna växtdelar ur alla krukor och tvätta av dem innan du ställer in dem i förrådet, det underlättar inför att ta fram dem igen till våren tomma och fräscha. Gå sedan igenom redskap och verktyg och rengör från smuts och rost. Kontrollera även om något behöver lagas eller oljas in för att sedan fungera optimalt nästa säsong.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in