Ayurveda – för en hållbar livsstil

 

Människor är olika och behöver därför olika saker för att må bra. Egentligen är budskapet bakom den femtusenåriga Ayurvedatraditionen inte mer komplicerat än så.  – Med kunskap om olikheterna skapas förutsättningar för en hållbar, individanpassad livsstil och läkekonst, berättar Eva Forsberg Schinkler, en av de främsta företrädarna för Ayurveda i Sverige. 

Number of characters: 7 766

Ordet Ayurveda betyder livskunskap och hela läran går helt enkelt ut på att med hjälp av en schematisk förklaringsmodell lära sig förstå vem man är och vilka behov man har, både fysiskt och mentalt. Därigenom lär man sig också hur man behöver leva för att må bra – och att detta är olika från person till person. Det kan handla om allt ifrån vilken rytm man är anpassad för, till vilken motionsform och kost som är bäst för just mig.

– Mycket är väl på sätt och vis självklarheter, men det unika med Ayurvedan är just förståelsen för att vi är olika – och också detta med att det finns så tydliga förklaringsmodeller för hur allt är uppbyggt och hänger ihop.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in