Sanna Lundell: „På min tid sågs mammalivet som tråkigt!“

Sanna Lundell
 

Hon var rädd att missa livet men har idag insett att hon inte missat ett smack. Möt Sanna Lundell som taggat ner - för sin egen och för barnens skull.

Number of characters: 2 666

Du blev mamma vid 21 – hur var det då?

De flesta fick barn väldigt sent så jag kände mig lite ensam och splittrad mellan två världar. Jag gick från att vara en vilsen vindrickande tonåring rakt in i vuxenvärlden. Livet som hade varit som ett enda stort smörgåsbord fick nu en tydlig riktning; att ge mitt barn ett bra liv.

Idag finns helt andra förebilder som visar upp ett glamouröst mammaliv som något sexigt, åtråvärt och attraktivt. Att bli mamma då förknippades med ett tråkigt vuxenliv, man sågs som lite passé. Att bli mamma i det här mediala landskapet är mycket roligare. 

Vad har du lärt dig under 20 år som mamma?

Jag har varit sjukt rädd att missa massa saker. Men insett att jag inte missat ett smack! Barnens småbarnår går så jävla fort. Karriär och självförverkligande kan vänta – det är faktiskt ingen som märker om jag är borta i några år. Jag har också känt krav att erbjuda barnen en bra barndom. I dag har jag insett att barn är så tåliga och att de bär på en enorm livskraft. Ju mindre jag försöker desto bättre mår både barnen och jag. Jag behöver inte åka till Junibacken med min tre-åring. För honom är det ett äventyr att åka till Ica eller springa barfota på gräsmattan.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden