Pensionärerna Jack & Monica – flyttade ihop för vänskapens skull

De flyttade ihop på äldre dar.
 

När de goda vännerna Monica Hallbom, 87, och Jack Berglund, 84, förlorade sina respektive, bestämde de sig för att flytta ihop, i alla fall på prov. Nu har det gått några år. Vi åker till Sundsvall och hälsar på kompisarna som har blivit vänbo på äldre dar.

Number of characters: 5 829

I över trettio år var de bästa vänner; Monica, Janne, Jack och Liselotte. De firade midsomrar ihop, påsk, förgyllde hösten med kryssningar och våren med Medelhavets sol och bad.  När Liselotte gick bort, och Janne året efter, förlorade Jack och Monica sina livspartner som hade funnits vid deras sida i 52 respektive 34 år. 

Jack kämpade på med änklingslivet hemma i Sundsvall. Även om bridgespel och enstaka casinokvällar bröt den tysta vardagen, saknade han hemlagad mat och att ha någon att komma hem till. Monica fasade för en ensam vinter i skärgårdsviken i Luleå.  För snöskottning och att vattnet skulle frysa i år igen. 

   –  Jag kände inte för att flytta till barnen i Stockholm eller stanna i Luleå. Jag visste varken ut eller in.  När Jack ringde och sa att jag kan komma och bo på hans övervåning, skrattade jag, men när jag förstod att ha menade allvar tänkte jag, det är ju ingen dum idé. Vi kan ju prova. 

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden