Så här firar du en billigare jul

 

Låt inte julfirandet gräva hål i din plånbok. Så här firar du en sparsammare jul i år. 

Number of characters: 2 180

I julsången sjunger vi att julen varar ända fram till påsken. Och om man har otur kan även kostnaderna från julfirandet hänga med ända fram till påskfirandet och det vill vi ju undvika. Här får du bra råd om hur du kan fira en plånboksvänlig jul i år.

Gör en budget

Det kan låta rasande trist och tråkigt men det är faktiskt värt besväret. För budgeten gör att du håller koll på pengaflödet. Gör det enkelt. Avsätt en summa som du tycker att ditt julfirande får kosta och sedan bestämmer du vad du vill ha med i ditt julfirande i form av pynt, julklappar och mat. Fördela ditt totala belopp som du bestämt att ditt julfirande får kosta mellan dessa saker. Om du hamnar över ditt totalbelopp får du dra ner på något på din lista eller ta bort det.

Dela på kostnaderna

Fira jul tillsammans med vänner och familj och sätt en nivå för hur mycket mat och dryck ska få kosta. Dela sedan upp kostnaderna mellan er så att var och en bidrar med sin del. Bestäm er för hur mycket pengar ni vill och kan lägga på julklapparna och håll er sedan till det.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden