10 skäl att ge din hund ordentliga promenader

 

Mörker och kyla kan göra att det  ibland kännas tungt att gå ut med hunden. Men när du läst det här kommer du inte tveka att kliva i stövlarna och trycka ned mössan i pannan för en riktigt härligt, lång hundpromenad - oavsett väder. 

Number of characters: 3 427

1.  Motionen förstås. Alla behöver röra på sig, hundar som människor. Hur mycket beror på hundens ålder och ras, men alla hundar  behöver röra på sig för att må bra. Vill ni träna lite extra kan ni försöka er på lite „parkour“ – balansera eller hoppa upp på tex stubbar, stockar eller stenar i skogen, eller murar och trappor i staden.

2. Hålla er uppdaterade. Om du bara visste vad mycket information hunden kan hitta i en kissfläck eller andra spår efter hundarna i närheten.  Det är som att läsa tidningen, lyssna på musik och vara aktiv på sociala media samtidigt. Unna hunden det, särskilt om ni varit borta hemifrån ett tag.

3. Träffa vänner. Även om du eller familjen är hundens viktigaste,  är det nyttigt och roligt för hunden att träffa snälla kompisar. De behöver inte springa lösa och leka, det är väldigt givande för hundarna även att bara att gå tillsammans. Särskilt viktigt är det för valpen som behöver träna sig på hundspråk och att inte springa fram till alla hundar den möter.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden