10 tips för vårens finaste trädgård

 

Känns det svårt att få tiden att räcka till för att skapa den där drömträdgården du ser framför dig? Ge inte upp – nyckeln heter planering och det är nu, när hösten rasar som värst, du skapar vårens och sommarens finaste trädgård. Här får du tips på tio enkla höstförberedelser för en härlig trädgårdsvår, många av dem är ren njutning.

Number of characters: 5 204

1. Summera säsongen

Nu har du facit över säsongen; vilka växter glänste lite extra i år, vilka behöver mer omvårdnad och finns det någon du måste ge upp hoppet om?  Ibland får man ge sig inför vissa växter, men kontrollera först att den fått optimala förutsättningar innan du gör något drastiskt – läs på. Måste något träd bort är vintern bästa tid för fällning då veden är torr och inga fågelbon kan riskera att förstöras. Men tänk efter noga innan du tar bort ett stort träd, det tar väldigt lång tid att återställa.

2. Fotografera och dokumentera

När man inte behöver jobba i trädgården kan man planera. Att ha bilder som stöd underlättar. Hann du inte fotografera när det blommade som bäst är det inte för sent. Ibland är det till och med en fördel att se trädgården lite mer avklädd för att planera exempelvis gångar, sittplatser eller rabatter. Mobilbilder fungerar ofta utmärkt, du kan förstås också skissa för hand vilket kan plocka fram ännu mer kreativitet.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden