De japanska maratonmunkarna springer för att nå upplysning

maratonmunkarna

Vilken tävling är den hårdaste i världen? Är det Iron Man, Race Across America eller kaihogyo? Du har förmodligen inte hört talats om kaihogyo. Det är inte en tävling som uppmärksammas i media, utan en andlig form av träning som buddhistiska munkar utfört i över 1000 år. Det är en tävling som pågår i 1000 dagar runt berget Hiei. Allt annat bleknar i jämförelse med kaihogyo.

14 min lästid

Foto: composita / Pixabay

Det senaste århundradet har 47 munkar klarat kaihogyo. Tre av dem gjorde det två gånger. En av de tre, Yusai Sakai, gick i mål andra gången 1987 som 60-åring.

Kaihogyo

Kaihogyo handlar om att förflytta dig mer än 40 km varje dag under en period av sju år. Loppet är indelat i tio segment om 100 dagar. Den kortaste sträckan är 40 km per dag i 100 dagar, den längsta 84 km per dag i 100 dagar. Munkarna färdas sammanlagt 46400 km, vilket är mer än ett varv runt jorden.

Kaihogyos ursprung går tillbaka till 800-talet då en ung pojke med namnet So-o mötte Buddha vid berget Hiei. Efter denna upplevelse byggde han 300 kloster och böneplatser i skogarna runt berget.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in