Därför jobbar små team mer effektivt

teamkänsla

En stor fördel med små team är att de ökar den enskilda medarbetarens engagemang. Om du bryr dig om det du gör, gör du bra saker. Du ger allt, för du vill att det du gör ska bli bra. Det är kärnan i bra ett bra team. Om du inte bryr dig om det du gör, gör du bara precis det du förväntas göra. Det blir sällan bra. 

4 min lästid

Foto Dylan Gillis / Unsplash

För några år sedan jobbade jag på ett IT-företag som gått från en traditionell, projektstyrd organisation till en agil organisation. Men i praktiken jobbade alla som tidigare. 

Först gjordes kravarbete av den grupp som sysslade med krav. De satt i egna möten. När de tyckte att de var klara överlämnades kravspecifikationerna till utvecklarna. Sist i kedjan satt testarna som kollade att utvecklarnas kod gjorde det som stod i kravdokumenten. När testarna hittade fel kastade de tillbaka koden till utvecklarna, som i sin tur pekade på kraven. På teamets återblick diskuterades ”otydliga krav” och ”slarviga utvecklare”. Det gick långsamt och för att öka hastigheten kastade ledningen in mer folk. Teamet växte.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in