“Staket är första tecknet på en konflikt”

Rickard Olsson
 

Vilken folkkär programledare är bosatt strax utanför Stockholm och lägger lite för lite tid på sitt hus – men alldeles för mycket pengar på saker som flyter? Välkommen hem till Rickard Olsson.

Number of characters: 8 158

Foto: Angelica Söderberg 

En knapp timmes bilfärd öster om Stockholm ligger skärgårdsidyllen Vikingshill, med anor från såväl 1800-talets borgerliga sommargäster som 1950-talets nysemestrande arbetarklass. Stora och små hus samsas om bergsknallarna som binds samman av smala väger dit kommunal snöröjning aldrig når – vilket i sin tur förklarar varför Rickard Olsson har en fyrhjuling med plogblad parkerad just utanför entrén. Mitt i sommaren.

– Man lever ett lite enklare liv här ute på landet: Bussen går en gång i timmen, vatten och avlopp är en lyxvara och vägarna får vi som bor här ta hand om själva, säger Rickard när han öppnar dörren till sitt grönmålade trähus en sommardag i maj.

Han tillägger:

– Men en fyrhjuling med plogblad är inget krav för att bo här ute, den har jag bara för att den förmedlar en så härlig bild av mig själv – inför mig själv: Iklädd rejäla kängor och flytoverall går jag ut på tomten och tar mig an den första snön med både plog och vinsch.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in