Cay Bond: Så har modeindustrin blivit modigare

Enligt journalisten och trendanalytikern Cay Bond har modeskapare har blivit både modigare och mer konstnärliga. Hon menar att modeskapare idag har en ny roll att också inspirera kunder till att vara modiga.

7 min lästid

Text: Cay Bond / Foto: Tradlands, CC BY 2.0 och Netaction, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Min kunskap och erfarenhet av modekultur har jag med mig sedan många år tillbaka från Paris där jag pluggat och arbetat. Jag blev engagerad av Promostyl, som myntade begreppet, bureau de tendance et de style

I 30 år arbetade jag med dem som analytiker och fördjupade mig i att läsa av alla kulturella strömningar. Parallellt skrev och föreläste jag om influenser i Skandinavien och startade modetidningen CLIC och tv-programmet Modemaffian för TV4. Mitt uppdrag har alltid varit att beskriva alla sociokulturella strömningar i samhället i utvecklande syfte och att avläsa vilka som verkligen är framtid. 

I min senaste modeutställning Art in Fashion, förra året, var det, det som var målet. Med ett urval skandinaviska kreatörer och en modehistoriker från Paris ville jag tydliggöra den nära relationen mellan mode och konst.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in