Bokförläggaren: Så skriver du din livsberättelse

Förläggaren och redaktören Inger Lundin delar med sig av sina tips för dig som vill skriva din livsberättelse. Tipsen handlar bland annat om att "slänga sin inre kritiker i sjön" och vikten av att veta sin målgrupp.

2 min lästid

Många, många vill skriva sin livsberättelse. När jag har kurser i att skriva om sitt liv får jag mer än ett bevis på det. Och det gör mig glad förstås, för jag är säker på att precis varenda människa har något värdefullt att dela med sig av.

Vill du också skriva din livsberättelse – eller någon annans? Här är mina bästa råd.

Sju tips till dig som vill skriva din livsberättelse

1. Börja! Det här kanske låter som ett löjligt råd, men jag möter så många som verkligen bär  runt på sina goda bokidéer och sedan aldrig sätter sig ner och börjar skriva. ”Man kommer aldrig till den sista raden om man inte skriver den första”, säger författaren Tomas Sjödin och det är verkligen sant.

2. Var inte så självkritisk – lämna Jante i skogen! Detta är lättare sagt än gjort, men försök att inte lyssna till Jante som ryter ”Du ska inte tro att du är nå’t” eller din egen inre Kritiker som teaterviskar att ”Det finns så många som skriver mycket bättre än du”. Tänk på att det är bara, bara du som bäst kan berätta om ditt eget liv inifrån. Släng din inre kritiker i sjön.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in