Biologen Trisha: ”Drömmen är att bli självförsörjande på grönsaker”

Trisha Rahman skördar en melon i sin trädgård

En barndom delad mellan Stockholmsförorten Hjulsta och en sömnig by i Bangladesh har präglat Trisha Rahmans livsval. Hon är biolog, hängiven odlare, vegan, delägare i en optikkedja och har som mål i livet att skapa bättre livsbetingelser för barn.

5 min lästid

Hösten är på ingående och Trisha Rahman har bärgat det mesta av sommarens skörd i odlingslådorna kring sitt hus i Solna utanför Stockholm. Nu börjar en spännande tid – hon har satt nya frön och hoppas kunna skörda under hela hösten.

Visar en del av trädgården terasserad med odlingskar i betong odlingslådor och växande grödor
Under sommaren var odlingskaren fulla av grönsaker.Nu är det mesta skördat och nya frön börjar spira. Foto: Dagmar Forne

– Hösten är den roligaste tiden för nu kan man verkligen experimentera och testa olika idéer. Drömmen är att bli självförsörjande med grönsaker året runt, säger hon.

Det är första hösten i det nyrenoverade huset med den 600 kvadratmeter stora tomten som sluttar åt söder. En tredjedel av ytan är redan upptagen av odlingar. Framöver ska det bli ett växthus, en slänt ska omvandlas till odlingsterrasser och vid entrén ska det bli kryddodlingar.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in