Att våga börja om på ny plats

De vågade ta steget och börja om på ny plats

Många drömmer om att lämna den grå vardagen i Sverige för varmare breddgrader. När Marie flyttade med man och fyra barn till Kapstaden var planen att ta ett års paus från den stressiga tillvaron i Stockholm, men sju år senare är familjen fortfarande kvar i Sydafrika. Nu debuterar Marie som författare med boken ”Det lilla galleriet i solen”.

5 min lästid

När Marie klev av planet i Kapstaden en solig julidag 2012 var det första gången hon var i Sydafrika. Hennes man Carl Fredrik hade varit i landet tidigare och blivit så förtjust att han på plats hyrt ett hus till familjen. Väl hemma hade han visat foton och talat översvallande om havet, stranden, berget och människorna. Äntligen var det dags för henne och de fyra barnen att med egna ögon se deras nya hemland.

Det snabba beslutet att flytta hela familjen till andra sidan jordklotet kan tyckas äventyrligt och ogenomtänkt, men i själva verket var det absolut nödvändigt. Livet hemma i Stockholm var tungrott. Carl Fredrik arbetade mer eller mindre dygnet runt med sin framgångsrika PR-byrå, Marie hade nyligen startat eget inom barnkläder och tillsammans försökte de ro ihop livspusslet runt familjen och de fyra barnen under tio år. Stressnivån låg i topp och minsta avbräck i planeringen var en katastrof.