5 tips innan semestern för en skönare jobbstart i augusti

Det finns saker vi kan göra innan semestern som underlättar inför den ofta ångestladdare dagen då vi är tillbaka på kontoret igen. Effektivitetsexperten Petra Brask ger dig tipsen.

4 min lästid

”Har du tid att svara på några frågor om hur man kommer igång efter semestern?” frågar journalisten som ringer i slutet av arbetsdagen. Jag skrattar till och säger att det är skönt med framförhållning. I augusti brukar jag få svara på hur man ska hantera julstressen. Jag samlar mig och föreställer mig att sommaren är över. Noterar att en del av mina tips handlar om vad vi behöver tänka på redan innan vi går på semester. Redan nu behöver du planera för när du kommer tillbaka från semestern.

Planera för en mjukstart

Av erfarenhet vet vi att det inte fungerar med någon rivstart. Planera så att din jobbstart blir en kortvecka. Starta en onsdag alternativt ta ledigt på fredagen och få en långhelg efter första arbetsveckan. Se om du kan boka in den första arbetsdagen till dig själv och officiellt vara tillbaka först dagen efter. Det är skönt att hinna landa och sätta dig in i vad som hänt medan du varit ledig istället för att ha en kalender som är knökfull med möten.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in