Ta snöskorna till de schweiziska topparna   

Cirka en och halv timmes tåg- och bussresa från Zurich ligger byn Seewis, startpunkten för varierande vandringsleder och fantastiska vyer. Med snöskor nås höjder på knappt 2000 meter och väl uppe på toppen väntar välförtjänt avkoppling i bergshytten Schesaplanahütte. 

6 min lästid

Vi stiger av tåget och byter till buss istället. Från Zurich Hauptbahnhof har vi tagit oss till samhället Landquart, en tågresa på drygt en timme. Den sista biten tar vi oss uppför berget med buss till byn Seewis, och efter att ha stigit av bussen i den lilla vändplatsen beger vi oss till fots upp mot bergen via en isig asfaltväg. Vår slutdestination är Schesaplanahütte, en bergshytt belägen på 1908 meter över havet i Graubünden-Prättigau regionen.  

Schesaplanahütte ligger 1908 meter över havet vid den södra flanken av berget Schesaplana i Schweiz.

Schesaplanahütte tillhör Swiss Alpine-Club (SAC) och det är genom organisationen som vi har reserverat hytten. Bergshytten ligger vid den södra flanken av berget Schesaplana som ingår i bergskedjan Rätikon. Eftersom det är vinter och lågsäsong har vi bokat ”Winterraum”, en sovsal med plats för åtta personer och tillhörande kök med vedeldad spis. Under sommarsäsongen öppnar hytten upp med betydligt fler sängar och har då plats för 66 personer, och det finns även möjlighet att köpa mat på plats. Nu har vi istället med oss maten själva, men vatten finns att hämta i en kran utanför stugan och det finns även ett utedass på området. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in