Så kan du fortsätta med ditt friluftsliv när barnen har kommit

Så kan du fortsätta vara en vildmarksmänniska efter att du fått barn

Du har ett helt liv av äventyr bakom dig. Du vet vad du gillar och vad som funkar. Men plötligt ändras allt. Ni har blivit tre. Hur ska det här funka? Hur gör man nu? Men du kan vara lugn. Tiden av äventyr är inte förbi. Det blir bara annorlunda. Trebarnsmamman och friluftsnörden Cajsa Rännar ger sina bästa tips på inställningen som gör hela skillnaden.

5 min lästid

Att låtsas som om inget har förändrats när hela världen vänts upp och ner är ju bara dumt. Det är klart att det är en rätt ordentlig skillnad att ägna sig åt friluftsliv tillsammans med barn, att inse och omfamna förändringen är första steget mot att det känns härligt och inte, eller i alla fall bara lite, förfärligt.

Först och främst: Friluftsliv med barn tar tid. Att ge er själva gott om tid är den bästa starten ni kan få. Det behöver inte handla om att det ska ta mycket tid, att man måste vara ute hela dagen, hela helgen eller hela semestern. Snarare handlar det om att ha mycket luft i planeringen. Att gå 500 meter för att sedan fika, leka, kanske sova middag och sedan gå hem igen kan vara en heldagsutflykt. För kolla myrorna där borta! Och lägg dig ner här och se hur molnen dansar! Kom, vi kastar pinnar i bäcken! Vems åker fortast? Vem hinner först upp på toppen?!

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in