Så fick Ibrahim, 70, hälsan tillbaka

Så fick Ibrahim Hussein hälsan tillbaka

Ibrahim Hussein hade just fyllt 70 år. Sonen Sam var på besök hos pappan i Gävle och oroades över Ibrahims sviktande hälsa. Högt blodtryck, diabetes och usel kondition härjade 70-åringens kropp. Synen fick Sam att fatta ett beslut som kom att bli avgörande för pappa Ibrahim.

2 min lästid

Foto: rawpixel/Unsplash

– Han sa att jag måste börja träna. Så jag gick ner till Korpens gym på Bergsgatan i Gävle, berättar Ibrahim. Men det var så svårt. Jag hade aldrig tränat i hela mitt liv och visste inte vad jag skulle göra med alla konstiga redskap.

Där, på gymet i gamla tennishallen, kom nästa vändpunkt. Ibrahim mötte Bo Berglund som hade tagit för vana att hjälpa vilsna och nyblivna motionärer, samtidigt som han tränade själv.

– Ibrahim hade ingen kontroll på kroppen, ingen balans. Han ramlade av bänkarna vid redskapen och visste inte hur de olika maskinerna fungerade, minns Bosse.

Bosse och Ibrahim fann varandra. De började träna ihop och fika tillsammans efter morgonens träningspass. I början var Ibrahim på Korpens träningsanläggning alla dagar i veckan.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?