Så blev världsmästaren i armbrytning en miljökämpe

Familjen vintercyklar, vägrar att flyga och det enda som köpts nytt till bebisen är ett miljömärkt inplastat frottélakan och en napp. Gazzine träffade Heidi Andersson – armbryterskan från Storuman och pratade om livsvalen mot ett grönare familjeliv.

6 min lästid

Foto ovan: Sara Pettersson

Du är en ivrig miljöförespråkare med målet att bli helt fossilfri till 2025. Varifrån kommer ditt miljöengagemang?

Jag blev fostrad av mina föräldrar att tänka på världen som ett kretslopp och att vi människor är en del av det. Jag har hittat anteckningar från när jag var 11 år och skrev att mitt mål var att bli armbryterska i världsklass och bo i ett ekohus. Nu är jag elvafaldig världsmästare i armbrytning och min man och jag har byggt ett ekohus som vi ska bo i när vi blir gamla. Vi har hittat en gemensam väg till att leva fossilfritt 2025 så långt som det är möjligt. Mitt mål är inte att alla ska bli extrema i sitt miljöengagemang, utan min önskan är att alla ställer om på det sätt som passar bäst utifrån sina förutsättningar!

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in