Problem i sexlivet: Par med barn söker hjälp oftare än andra

Par med barn söker hjälp oftare än andra

Allt fler söker hjälp för problem i sexlivet och den största gruppen bland dem som söker är par med barn. - Oftast är det på det sexuella planet som relationsproblemen visar sig först, säger erotikpedagogen Ylva Franzén.

4 min lästid

Foto: Unsplash

Tvätta, stressa, jobba över, bråka lite, hämta, lämna, föräldramöte… och så ska man älska också. Eller?

Den största gruppen hjälpsökande när det gäller problem i sexlivet är par med barn och det är inte så konstigt egentligen. I en tid när vi stressar för att hinna med så mycket som möjligt hamnar lusten lätt i kläm.

– Egentligen vill jag ha sex ofta och gärna vilt, förklarar Jenny, 35 år. Men när barnen väl lagt sig och allt är undanplockat, röjt och fixat är jag så trött att jag bara orkar slötitta på någon serie en timme innan jag stupar i sängen utan att knappt säga god natt till Anders. Ibland hinner jag tänka ”just det, vi skulle ju…” men sen somnar jag innan meningen är slut.

Jenny är inte ensam. De flesta som fått barn vet att inte bara livet förändras utan att sexlivet, helt och hållet eller i perioder, också blir annorlunda. I Durex stora, årliga sexundersökning, framkommer att medelsvensson har sex något under två gånger i veckan. Det är tydligen mycket lågt jämfört med resten av Europa. Och häpnadsväckande högt för de flesta heltidsarbetande föräldrar som försöker få allt att gå ihop och i bästa fall hinner med en enstaka Bollibompasnabbis då och då.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?