Krönika: ”Jag litar inte på folk i ljusblå skjorta”

Ljusblå skortor i garderob.

De finns lite överallt. Det är ofta de som sitter på viktiga positioner runtom i samhället. De som bär dyra, välsittande skjortor i ljusblått. Och jag litar inte på dem, klädesplagget betyder att de gjort avkall på alla sina värderingar för att verka välartade men samtidigt inte sticka ut. Såna ska man inte lita på.

1 min lästid

Foto: Waldemar Brandt / Unsplash

Jag har länge sagt att jag inte ska bli en sån som har en ljusblå skjorta. Men det är inte helt enkelt att stå emot. När jag hade ett viktigt möte bokat, ni vet ett sånt där man verkligen tänker efter vad man ska ha på sig, som man tänker sannolikt kommer förändra ens tillvaro till nåt väldigt positivt, då gick jag till en dyr skjortbutik. Jag sa som det var, att jag hade ett superviktigt möte och behövde en skjorta som sände ut signaler att jag var att lita på, att jag förstod att det var ett superviktigt möte och så vidare. Den kompetenta personen visade en vit skjorta. Mja, en sån hade jag ju redan och jag ville ju ha nåt lite mer extravagant. Då tog hen fram en med oklar bottenfärg och med tunna ränder i blått. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?