Micael Bindefeld: “Jag har insett att man inte vet någonting om livet förrän man får barn”

Intervju med Micael Bindefeld

Efter ett liv i sus och dus hittade Micael Bindefeld lyckan i familjelivet och sonen Simeon. Men det var inte självklart att han och maken Nicklas skulle få ett barn. Vägen till familjelivet var snirklig och oviss in i det sista.

12 min lästid

Text: Anna Holmquist

Foto: Kate Gabor

Micael Bindefeld – Sveriges mest kända festfixare och PR-proffs hade varit ihop med sin Nicklas i tjugo år, rest över hela världen och gjort massor av spännande saker tillsammans när han och Nicklas plötsligt, för fem år sedan, förvånade hela Sverige med att de skaffat barn. 

Önskan om ett barn hade funnits i många år men ändå var det nästan ingen i bekantskapskretsen som kände till deras dröm. Som samkönade föräldrar i Sverige är det inte helt lätt att skaffa barn och Micael och Nicklas son Simeon var långt ifrån självklar.

De metoder som samkönade män har att välja mellan är inte många. En del väljer att hitta ett lesbiskt par som de skaffar barn tillsammans med, men det alternativet var inte aktuellt eftersom Micael och Nicklas inte ville skapa en situation med ett barn som har tre eller fyra föräldrar. Till slut kom de fram till att surrogatmödraskap var det rätta för dem.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in