Maria Borda är expert på barnuppfostran: ”Svenska föräldrar är bättre än de tror”

Maria Borde

Hon har utforskat världens föräldraskap och insett att det finns flera sätt att göra saker på. Gazzinejournalisten Åsa Lekberg Steinsvik fick en pratstund med Maria Borda – familjecoachen som vill vidga synen på vad det innebär att vara förälder.

6 min lästid

Maria Borda har intervjuat människor jorden runt om barnuppfostran. På sitt instagramkonto ”Vildabarn” delar hon med sig av sin kunskap om olika kulturers sätt att vara förälder på. När hon själv blev mamma till sonen Émile gjorde hon allt det som kändes rätt för henne och sin son. Ofta gick hon emot vad BVC rådde henne till. Från flera håll fick hon kritik vilket gjorde att hon började att tvivla på sig själv som mamma. 

– På den tiden, för tio år sedan, fanns det gott om pekpinnar, normer och måsten.
Bar jag min son i sjal på stan tittade folk snett. Tog jag upp honom när han grät skämde jag bort honom. Ofta fick jag höra; så kan du inte göra. Alla måsten gjorde mig osäker och ängslig men mest blev jag arg, säger Maria Borda och menar att det  svenska föräldraskapet har förändrats mycket på de senaste tio åren. Nu är det mer tillåtande även om många fortfarande har stor respekt för myndigheter.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in