Magnus Hedman: Så förändrade han sitt katastrofala liv och fick bättre självkänsla på köpet

Foto: Rickard Eriksson

Magnus Hedman är fotbollstjärnan som gått från en fantastisk karriär som proffs till ett havererat liv med missbruk, skilsmässa och ekonomiska problem. I dag mår han bra och hjälper andra att bli starkare men resan har inte varit enkel.

5 min lästid

Text: Anna Holmquist Foto: Norstedts pressbild/Rickard Eriksson

Magnus Hedmans resa har inte varit lätt. Från ett liv som firat fotbollsproffs fylldes livet med missbruk, skilsmässa och ekonomiska problem. Till slut hängde livet på en skör tråd.

– En dag var det som att något tog tag i mig och fick mig att sätta mig på balkongräcket, åtta våningar upp utan att jag kunde ta mig därifrån. Jag var livrädd och trodde att jag skulle hoppa, berättar Magnus Hedman när jag når honom över telefon på väg från Uppsala där han varit och coachat ett av de företag han hjälper.

Händelsen på balkongen hade kunnat bli Magnus Hedmans död men han valde en annan väg.

– För första gången i mitt liv tog jag hjälp på riktigt och med blicken i backspegeln önskar jag att jag hade gjort det tidigare.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in