Lyckans smed – fem smyckesdesigners att hålla koll på i Palma

Smyckesdesigners i Palma

Juvelerare, guldsmed, smyckesdesigner. En i högsta grad konstnärlig yrkesgrupp som smider ädla metaller och stenar i syfte att smycka och ta fram det personliga i oss. Och har så gjort under årtusenden. Möt fem smyckesdesigners verksamma i Palma och med vitt skilda bakgrunder och inrktning som berättar om sina smycken och hur de blev sina egna lyckans smeder på Mallorca.

7 min lästid

Amanda Nyberg

Amanda Nyberg är uppvuxen på Mallorca med svensk mamma och spansk pappa. Liksom mamma Annika har hon alltid varit en kreativ person som målat och skapat kläder och smycken sedan hon var liten. Hon visste tidigt att det var något moderelaterat hon skulle jobba med, och efter skolan flyttade hon till London för att plugga modedesign.

– Efter fyra års studier flyttade jag tillbaka till Mallorca. Jag älskar vintage, kitsch och loppisar, och jag började tidigt samla på gamla religiösa medaljer för jag tyckte de är vackra. Min samling växte och växte och en dag förvandlade jag dem till något helt nytt.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?