Löparexpertens 5 bästa tips för att hålla motivationen uppe

Kvinna i löparkläder

Inget socialt umgänge, stängda gym och en allmänt tråkig vardag. Bristen på andra fritidsaktiviteter har lockat ut allt fler i löpspåren. Men vad ska man tänka på som nybörjare och hur håller man motivationen uppe? Idrottspsykologen och löpcoachen Anders Herrmann har svaren.

4 min lästid

Text: Jennifer Berglund

Att hitta något att göra på fritiden har aldrig varit svårare än nu och många känner sig både ensamma och uttråkade i allt större utsträckning. Men kanske kan det också föra något gott med sig? Och fortsätta att föra något gott med sig även efter pandemin?

– Fördelarna med löpning är många, bland annat får du bättre kondition och uthållighet, sover bättre och minskar risken för depression och ångestproblem, säger löpexperten och psykologen Anders Herrmann.

Enligt en rapport från Asics är intresset för löpning rekordstort sedan pandemin började. I april 2020 ökade registreringarna på löparappen Runkeeper med 252 procent och de kan även se att löpare i alla erfarenhetsgrader registrerar både fler steg och att de registrerar oftare. De kan också se att antalet personer som joggar regelbundet en gång i veckan har ökat med 62 procent.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?