Krönikan: Varför måste folk spotta sekunderna innan de går på bussen?

Varför spotta innan man kliver på bussen?

Det här handlar om något som jag har tänkt på mycket länge men aldrig vågat säga offentligt. Men det är något jag måste ha ur mig. Och det är definitivt inget för den äckelmagade.

4 min lästid

Foto: Michael Havenith/Unsplash

När barnen vara små hade de en bok som jag vägrade läsa; jag kunde inte. Det var bajsboken. De älskade den men jag mådde illa och började nästan kräkas när jag bläddrade i den.

På samma sätt vill jag varna de läsare som inte gillar sådant och be dem att mest ögna igenom följande rader. Fast jag börjar i en annan ände … haha … ände.

Jag börjar vid fingertopparna. De som håller i bollen när du ombeds att göra ”kast med liten boll” på idrotten i skolan. Det var min värsta gren.

Jag ville hiva iväg bollen med en vettig armrörelse ovanifrån, men har det inte i mig. Jag är hyfsat rytmisk på andra sätt, men den här motoriken har jag bara inte och det är något jag skäms för. Jag känner mig så dum.

En sak som jag tycker går hand i hand med att kunna göra ett ordentligt kast med armen, är förmågan att dra iväg en riktig loska. (Varning alla överkänsliga, nu börjar det.)

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?