Krönika: Grejen med att skaffa barn – eller inte skaffa barn

Ska man – om man kan – skaffa barn? Det ger inte meningen med livet, det är inte så stor skillnad före och efter. Men, för min del, ångrar jag inte alls att jag skaffade barn, tvärtom. Jag ska försöka förklara vad som är grejen.

2 min lästid

Foto: Austin Pacheco /Unsplash

Rent egoistiskt är miljöaspekten en för liten sak – ja jag vet att det sett till helheten är en stor grej – att ta hänsyn till huruvida man ska avla fram små personer. Det ligger för långt utanför en som enskild människa för att det ska påverka just detta beslutsfattande. Egoistiskt, men det är väldigt långsökt att få ihop det i huvudet som fördel eller nackdel med att ha ungar.

Pajar det min möjlighet som individ att utvecklas och göra det jag vill att ha barn? Inte särskilt. Visst, under småbarnsåren märker man av att något har hänt, tiden blir något knapp, men i förlängningen – det finns så mycket annat som kan distrahera så klarar du inte lite distraktion kommer det sannolikt inte bli så mycket självförverkligande oavsett, så du kan utvecklas fint med några telningar kring dina ben.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?