Så möter framtidens kontorslandskap dina behov

Två damer har arbetsmöte i kontorssoffa med hög rygg

Många upplever kontorslandskap som ineffektiva och tröttsamma. Telefonsamtal och små möten mellan kollegor stör koncentrationen, och det är vanligt att man flyr kontoret för att jobba i fred. Ljudstörningarna har skapat efterfrågan på en ny typ av kontorsinredning.

7 min lästid

Kontorslandskapen har i de flesta fall införts för att spara pengar. Ett ensidigt pengafokus har skapat många dåliga miljöer, men landskapen har också sina goda sidor. Det blir lättare att få till snabba möten och diskutera sina idéer.

En tur bland kontorsmöbeltillverkarna på Stockholms Möbelmässa i februari 2020 visar att det är nya tider, och att kontorslandskapen är på väg att ändra karaktär.

– Ett illa fungerande kontorslandskap är en riktigt usel arbetsmiljö, medan ett väl fungerande landskap är det bästa arbetsmiljö man kan tänka sig, säger Lasse Karvinen, produktchef på finska Framery.

Jobbar agilt

Framery tillverkar poddar, alltså ett slags små ljudisolerade rum i landskapet, som kan användas för telefonsamtal, videomöten eller snabba möten mellan 2-4 personer.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?