”Jag tappade bort mig själv under IVF-behandligen”

Barnlängtan gjorde att hon slutade att leva. Nu ska Andrea sörja sina missfall och försöka hitta tillbaka till vad som en gång gjorde henne lycklig. Innan det är dags för att återuppta kampen om ett barn. Här är Andreas berättelse från ett liv med IVF.

3 min lästid

Jag och min kille har försökt att få barn i många år utan att lyckas. Vi har testat allt! IVF-behandlingen fungerade bra till en början för mig och jag kände inte av medicinerna. Men jag blev inte gravid utan fick fortsätta med behandlingen och till slut mådde jag riktigt dåligt. Man sätts ju i ett för tidigt klimakterie och jag blev trött, svettades, hade svårt att sova, fick hjärtklappning och huvudvärk. På slutet blev jag så trött av medicinerna att jag till och med hade svårt att ta mig upp för trapporna till lägenheten för att jag blev så andfådd. 

   Ovanpå det började de ständiga misslyckandena kännas av. Negativa graviditetstest. Graviditeter som slutade i missfall. Till slut började jag undra om det var det här som livet handlar om. Jag höll på att tappa bort mig själv, kände mig deprimerad och det enda jag fokuserade på var saker som handlade om att bli gravid: Vad kan jag äta, vad bör jag dricka, ska jag träna eller inte? Och vad kan jag göra för att öka chanserna? Hela mitt liv gick ut på att skaffa barn och jag glömde bort allt annat som också betyder något; det som var viktigt innan vi ens började tänka på att skaffa barn.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in