Isabel Marant skapar lättillgänglig design som aldrig blir tråkig

Inför kollektionssläppet av samarbetet mellan Isabel Marants och H&M åkte Anna-Sarah Erikssons Lefebvre ned till designers hemstad Paris och fick förutom en smygtitt även träffa designern själv.

2 min lästid

Foto: Pabian / CC BY

Ett vältränat modeöga känner igen sig direkt. Isabel Marants kollektion för svenska H&M är väldigt lik Marants egen design – här finns allt från enklare basplagg som grå sweatshirts till silverfärgade jackor, scarfar och spetsklänningar.

– Jag är väldigt nöjd med kvaliteten på plaggen. Mitt mål har hela tiden varit att inte kompromissa med den – kollektionen innehåller essensen av mig som designer, och jag vill inte göra någon billig version av Isabel Marant, säger hon till Sofis mode.

– Drivkraften i mitt skapande har alltid varit ”Gör något du är beredd att dö för” – och det gäller även den här kollektionen.

Att valet av gästdesigner föll på just Isabel Marant den här gången är ingen slump. Designerns senaste kollektioner har hyllats av både moderedaktörer och bloggare världen över, och hennes kläder syns på såväl Hollywoodskådisar som supermodeller.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in