Hennes jobb är att få dig att känna dig vacker

Therese Bassler är Stylecoach och hjälper kvinnor och män att må bättre med hjälp av rätt kläder i garderoben

Som Stylecoach hjälper Therese Bassler både Europas kändiselit och vanliga, stilvilsna kvinnor och män med deras garderober. Målet är att få alla som anlitar henne att känna sig nöjda med sig själva - ja, kanske till och med vackra.

6 min lästid

Text: Anna Holmquist

Svenska och brittiska skådespelare, nyhetsankare, topp-VD:ar men också många människor med vanliga jobb – så beskriver Therese Bassler sina klienter. Det som de har gemensamt är att de upplever att de har tappat känslan för vilken stil som är deras egen. Ofta har barnaåren kommit emellan och de tycker inte att den typen av plagg som funkade för tio år sen känns naturliga i dag, utan behöver hjälp att hitta en stil som funkar just nu. 

Therese Bassler, med rötterna på Gotland, flyttade till London några år före millenieskiftet och inledde sin karriär på Selfridges. Hon träffade tyske Klaus och så småningom fick de två barn. Familjen bor i Barnes i sydvästra London.

Therese Bassler trivdes i modebranschen och efter några år på Selfridges följde jobb som inköpare på bland annat Burberry, Acne Studios och Paul Smith. Hennes bakgrund kommer väl till pass i hennes jobb som Stylecoach. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in